Hozzávalók:12,5g hosszúszemű rizs
1 nagy fej hagyma
40 dkg. darált sertéshús
2 tojás
só, bors, 1 húsleves kocka, 1 csokor kapor,
5dkg vaj v. margarin, 2ek. liszt,
2dcl. tejszin, 1 citrom, porcukor.
1)A rizst enyhén sós vizben 10 percig főzzük, leszürjük.
A hagymát finomra vágjuk, majd a rizzsel és a tojásokkal együtt a darálthúshoz adjuk.Izlés szerint sózzuk, borsozzuk jól összedolgozzuk, és vizes kézzel kissebb gombócokat formázunk belőle,
2)1 l. vizet felforralunk a húsleveskockával,beletesszük a gombócokat és gyöngyöző forrással puhára főzzük kb.20 perc. A kaprot finomra vágjuk
3) Kiszedjük a gombócokat a levesből. A felforrósitott vajban világosra piritjuk a lisztet és beletesszük a kaprot és további 1 percig piritjuk lehúzzuk a tűzről és hozzászürjük a gombócok főzőlevét habverővel simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre és mérsékelt tűzön fedő nélkül 10 percig főzzük.
4)Hozzáadjuk a tejszint, átszürt citromlével 1 csipet cukorral, sóval és borssal izesitjük visszatesszük a gombócokat és mérsékelt tüzön összeforraljuk.
Sós vizben főtt petrezselymes burgonya illik hozzá.
2009. június 29., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Erről már hallotam milyen finom, Marika is megcsinálta.
Még nem készítettem ilyet, de jó, hogy beírtad!! Kellemes hetet kívánok!
A Gyöngyös csinálta már többször, nekik is izlet.
Gyöngyike próbáld ki meglátod, hogy finom.
Megjegyzés küldése