2009. július 1., szerda

Zöldborsós spagetti gazdagon.


Talátam a júniusi Magyar Konyhában egy jó receptet ma azt csináltam meg.


Hozzávalók:
40dkg spagetti

3 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
30 dkg sertésszűz (Én csirkemellből csináltam)
őrölt bors
40 dkg zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
A TETEJÉRE 10 DKG RESZELT SAJT.

1) A tésztát kifőzzük.
2) A maradék olajon a megtisztitott, finomra apritott hagymát megfuttatjuk, a vékony szeletekre vágott húst rádobjuk. Sózzuk borsozzuk, fehéredésig sütjük, majd a borsót is beleszorjuk.
3) Néhány kanálnyi vizet öntünk alá, és addig hagyjuk a tüzön, amig a hús és a borsó meg nem puhul. Az utolsó pillanatban a finomra apritott petrezselyem felét belekeverjük.
4) Végül a lecsepegtetett spagettit is lazán beleforgatjuk. A tésztát tányérra rakjuk és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Biztos finom lett:) Vidám szép napot kívánok!