2009. november 29., vasárnap

Juhászpulyka zelleres-almás burgonyafánk.


Hozzávalók: a juhászpulykához.
80 dkg pulykamellfilé, só bors,
50 dkg szeletelt bacon
20 dkg finom juhtúró
1 tojássárgája, 1 cs kapor.

A pulykamellet négy nagy 20 dkg szeletre vágjuk. A szeleteket húskalapáccsal kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Mindegyiket egy egy darab alufóliára fektetjük majd hosszában rájuk teritünk 3-3 szalonnaszeletet.
A juhtúrót összekeverjük a tojássárgájával, a finomra vágott kaporral meg egy kevés őrölt borssal. A masszát négy részre osztjuk, az előkészitett hússzeletekre halmozzuk, aztán mindegyiket feltekerjük mint a bejglit.Becsomagoljuk az alufóliába- a végeket összecsavarjuk, aztán a tekercseket mély tepsibe tesszük, 2-3 centi vizet öntünk alájuk és 200fokos sütőben kb. 15 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk és a hústekercseket a forró sütőben pirosra sütjük.

Zellares-almás burgonyafánk.
Hozzávalók:
50 dkg krumplit és egy kb. 15 dkg os zellert megpucolunk, majd kockára vágunk és sós vizben megfőzzük. Burgonyanyomóval az egészet összetőrjük. Egy savanykás almát lereszelünk és a masszához adjuk. Teszünk hozzá 2 egész tojást, egy késhegynyi sütőport, meg annyi lisztet(10-12dkg) hogy sűrü galuskatésztához hasonló masszát kapjunk. Morzsolt tárkonnyal, sóval és őrölt borssal izesitjük, majd a tésztát vizes kanállal bő, forró olajba szaggatjuk és megsütjük.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez a juhász pulyka nagyon izgalmasnak hangzik, biztos finom is volt!