2009. október 7., szerda

Hangmás interjú a Metropol újságból.

Pogár László, a Hangmás zenekar gitárosa arról is beszél a Metropol olvasóinak, hogy csütörtökön lesz a második nagylemezük bemutató koncertje az A38 hajón.

fotó: Kálló Péter
A lemez címe Valaki ma este megsérülhet. Ki sérülhet meg ezen a bulin?
– Minden este mindenki megsérülhet, és mindenki meg is sérül – főleg, ha egy Hangmás-buliról van szó. Ha valaki jár a kon-certjeinkre, tudhatja, mire számíthat ezen a bulin is. Az album egyébként az első lemezünk, a Funeral Party Budapest folytatása. Míg annak a hangulata inkább az éjszaka kezdetét jelentette, a mostani a hajnali órákban játszódik, amikor már mindenki belelendült, sokan pedig már az utolsókat rúgják. Ilyenkor az emberek kivet­kőznek magukból, és egészen másképpen viselkednek, mint nappal, amikor a „normális” énjüket adják. Ezt a hangulatot hordozzák a dalszövegek. A Valaki ma este megsérülhet albumban benne van az első lemezünk lendülete is, de új hangszerekkel, hangzásokkal megborítva. Egy duett erejéig pedig az egyik dalban Péterfy Bori is énekel Endrével...

Mire számíthat a közönség ezen az estén?
– A másfél órás kon­certen teljes egészében lejátsz­szuk az új lemez anyagát. Itt lesz először látható a Péterfy Borival készült dal is, de más meglepetésekkel, különleges audiovizuális élményt nyújtó megoldásokkal is készü­lünk. Előttünk két zene­kar fog játszani: a Panic Radio, akik erre a koncertre álltak újra össze, és az E.Z. Basic.

Ma már a legtöbben interneten töltik le a zenéket. Ezt hogyan élik meg?
– Mi sajátos helyzetben vagyunk, hiszen nem a zenélésből élünk, minket így nem ér akkora veszteség. Sőt, az internetes letöltést egyfajta promóciónak is tekinthetjük. De akinek
a lemezeladásoktól függ az egzisztenciája, nagyobb bajban lehet. Mi alapvetően koncertzenekarnak tartjuk magunkat, inkább a fellépéseinkre helyezzük a hangsúlyt.

Nincsenek megjegyzések: